Mountainboarding - adrenalina si noroi

Se spune ca viata e facuta din alegeri, insa unii oameni prefera sa ia toate lucrurile care le plac si sa le combine intr-o formula noua. Probabil asa a aparut Mountainboard-ul, ce aduce impreuna snowboard-ul, surful si skate-ul, condimentandu-le cu nitel dirt, ca sa aminteasca un pic de jocurile copilariei. Nimanui nu-i place sa stea in casa pe vreme ploioasa, asa ca sportul se poate practica si pe soare, vant sau ploaie, la oras, dar mai ales pe munte.

normal_1_08192221.jpg

 Dupa cum va asteptati, mountainboard-ul (sau dirtboard-ul) implica o placa mai mare ca un skate, dar o idee mai mica ca una de snow, si niste roti mari, solide, cu pneuri asemanatoare celor de la bicliclete, potrivite pentru micile obstacole de care o sa dai: noroi, nisip, iarba, cioturi, radacini, animale mici etc.

Sursa

La inceput, sportul nu prea a prins, datorita lipsurilor placii. Nu le-a trebuit mult firmelor sa realizeze potentialul, ceea ce a dus la producerea unor placi din ce in ce mai performante. Unele au chiar sisteme de franare, ceea ce ajuta cand te incumeti la o panta abrunta sau atunci cand preferi un freeride sau exersezi la rampa. Calitatea nu vine ieftin, un dirtboard pleaca de la 790 ron si poate ajunge la 2200 ron.

La noi, exista o comunitate destul de puternica de mountainboarding, ce e intr-o permanenta vanatoare de locuri bune de dat. In caz ca vrei sa-ti murdaresti tricoul de la Rulez gustand un pic de andrenalina sau pur si simplu sa cunosti niste oameni "dusi cu placa", intra pe site sau deschide un topic pe forum.

Rating (click pentru a vota) 85.71%
 

Ultimele articole