De citit: Luna plina - Kelley Armstrong

Daca in 2009 se poarta vampirii cu freza perfecta, piele de diamant si familie numeroasa, de ce nu s-ar purta si fetele varcolac? Vorbim acum de Elena, personajul principal al romanului Luna plina, apartinand autoarei Kelley Armostrong. Nu-l confundati cu Luna noua, din seria Twillight, scris de Stephenie Meyer - desi, daca ati fost fani Twilight, probabil ca povestea Elenei o sa va placa cel putin la fel de mult.

luna_plina Pe scurt, aceasta este cam asa: Elena a fost transformata in varcolac de iubitul ei, Clayton, care a vrut in acest fel sa o pastreze pentru totdeauna langa el. Elena trebuie astfel sa reinvete sa-si traiasca viata, asa ca se decide sa-si ignore cat de mult poate "darul", pentru a-si pastra ce i-a mai ramas din umanitate.

Insa odata si odata tot trebuie sa infrunte noua realitate a existentei ei si, mai mult decat atat, trebuie sa se decida daca il uraste sau daca il iubeste pe Clayton, care, in egoismul lui, i-a schimbat complet viata fara ca macar sa o intrebe.

E drept ca daca acum ceva timp am fi fost mai deschisi la povesti cu astfel de personaje fantastice, Twilight ne-a taiat putin elanul. Asa ca ne asteptam la un roman mai degraba amuzant (si nu in sens pozitiv...) decat catchy si, mai ales, fara nicio treaba cu realitatea.

Ne-am inselat. Cele 370 de pagini s-au citit repede si ne-au tinut cu sufletul la gura. Personajele nu sunt plate, ci au trasaturi si reactii umane si evolueaza pe parcurs. E drept ca nu e Nietzsche, dar o sa va placa :).

Si daca va place, cum se pare ca e primul volum ce apare in Romania dintr-o serie de zece, intitulata Women of the Otherworld, apartinand aceleiasi autoare, o sa aveti ce citi muuuulta vreme de acum incolo. Ma rog, cu conditia ca celelalte noua sa nu apara cate una pe an, pana prin 2018...

Sfatul UB: De citit sambata dupa-amiaza, cand ti-e lene sa te dai jos din pat si telecomanda de la televizor e undeva in capatul celalalt al camerei. Iar daca nu sunteti decisi, luati de aici o mostra, ca sa stiti ce va asteapta.

Luna plina, Kelley Armstrong
Traducere din limba engleza de Florin Mircea Tudor, Editura Tritonic, 376 pag., 25,53 lei
Rating (click pentru a vota) 95.0%
 

Ultimele articole