Byron Rock Your High School @ El Grande Comandante

Duminica, 23 noiembrie, a avut loc finala Byron Rock Your High School. Mai exact, da la 16:00 pana tarziu dupa ora 23:00 am avut parte de concert dupa concert, sapte in total: sase sustinute de trupele inscrise in competitie si unul sustinut de Byron

La inceput in El Grande Comandante nu prea-ti venea sa misti prea mult de frica sa nu calci pe instrumentele muzicale ale cuiva. Locul era plin de tobe, chitari, clape si chiar si un violoncel. Si daca tot am mentionat violoncelul trebuie sa ii mentionam si pe cei de la Pipes, care au deschis seria de concerte. Au fost simpatici, dar cam stersi si prea cuminti; chiar si asa, au reusit o interpretare destul de buna dupa peisa celor de la Kings of Convenience - Use Somebody.  Dar cam atat.

Silver Proof au fost ceva mai hard, dar tot lipsiti de acea energie care sa electrizeze publicul. In cazul lor, piesele proprii, cum a fost Unplugged, au fost mai reusite decat coverul dupa Californication.

4 5
Pipes                                                         Silver Proof

Emaleth promitea sa ne faca sa dam din plete pana ne cad capetele de pe umeri, in schimb s-au multumit sa ne cante un rock dansabil (chiar si solista avea miscari dance) placut pe alocuri, dar nu foarte memorabil. Cu Akantyss s-au mai schimbat un pic lucrurile, solista avand o voce foarte buna, demonstrandu-ne acest lucru atat pe piese proprii, cat si pe un cover dupa The Show Must Go On.

1 7
Emaleth                                                       Akantyss

Bunatatile au fost pastrate pentru sfarsit, Sophisticated Lemons facand publicul sa se miste pe ritmuri de brit-pop si cu versuri cantate pe o voce ce aducea cu ce a lui Brian Moloko. UFOs, Bloddy Marry sau Drugs and Hugs au sunat foarte bine, baietii putand deja sa-si faca bagajele pentru scenele cluburilor bucurestene de muzica alternativa cu care deja au inceput sa cocheteze. Mai mult ca sigur ei ar fi fost castigatorii daca pe scena nu ar fi urmat si "pustii extraterestri" de la F.A.M.

Adevarul e ca nimeni nu se astepta ca cei trei baietei sa faca un show atat de bun si care sa-i propulseze pana pe primul loc. Au cantat blues, country si rock si un cover fantastic dupa Jimi Hendrix. Asa cum zicea si Dan Byron, F.A.M. au fost ca Lord of the Rings la Oscaruri, au plecat acasa cu majoritatea premiilor asigurate de Rulez si Guitar Shop. Aici clasamentul si toate premiile.
3 2

Dupa premiere a venit si randul celor de la Byron sa-si ia instrumentele si sa ne arate de ce sunt in stare, iar showul a fost ca de obicei unul de zile mari. Organizatorii spuneau ca incearca sa repete figura si la anul, asa ca fiti pe faza si nu ratati a doua editie din Byron Rock Your High School.

"Intentionam sa continuam acest demers si in anii urmatori. Vrem pur si simplu as le dam o sansa si trupelor mai tinere, care nu prea sunt bagate in seama. Trebuie incurajati cumva, sustinuti cumva, impinsi inainte, pentru ca ei sunt urmatoarea generatie", a declarat Dan Byron.

Aveti ce vedea, ce auzi si de unde alege si pe viitor v-ati putea mandri ca ati asistat la primul concert al unor trupe ce mai mult ca sigur vor deveni celebre.

byron pub
Mai multe poze pe 100eyes


Rating (click pentru a vota) 60.0%
 

Ultimele articole